...Amíg kedves barátném be nem állított hozzám 1 gyöngy bonsai-al és 1 gyöngy rózsával (akkor ismertem meg Őt), addig a legkedvencebb időtöltésem az ékszertervezés, készítés volt (mást nem is igazán csináltam a gyöngyökből). Na azóta már nem csak az amit nagy lelkesedéssel készítek.

Főleg tavasszal, mikor nyílik a sokféle virág, kapok kedvet, hogy megformázzam "őket". Hol több, hol kevesebb  sikerrel, mert olykor úgy érzem, nem igazán találom el az egyedi vonásokat úgy, ahogy szeretném. Ezért van, hogy 1 virág többféle kiadásban is elkészül, próbálgatva, hogy hogy is lenne a legmegfelelőbb. A vegyes virágcsokor is ennek az eredménye. Abban gyüjtöm az alap elképzeléseket, amiket később tovább finomítok.

Akik kedvelik a gyöngy dísztárgyakat mindig megcsodálják ha olykor magammal viszek valamit belőlük a mesterségbemutatókra, és általában sajnálkozva veszik tudomásul hogy az épp nem eladó. Megrendelésre viszont ezekből is szívesen csinálok. Az értéke itt is  fel van tüntetve azoknak melyek "szaporítását" vállalom.

Különösebb gondozást nem kívánnak,  a napfényt egyrészük nem kedveli, a vizet kifejezetten megsínylik, a portalanítást viszont meghálálják.

 

Rózsa 2 levéllel, 30 cm, értéke: 2700 Ft     Százszorszép 12 levélel, cserépben, 15 cm    Margaréták vérfűvel    Vegyesvirág csokor    Margaréta 4 levéllel, értéke    Rózsa nyaklánccal

 Kaktusz     Pitypang a gyertyatartóban...     Harangvirág, 20 cm    Kék virág     Ibolya

      "Kökény bokor"     Őszi fa       Virágos fa     Rózsák  

   Százszorszép 2.      Minirózsák    

Vissza a tetejére 

 

 

 

 

Na ennek is van egy története...

Még a régi szép időkben eldöntöttem az első krokodil után, hogy én állatokat nem fogok fűzni. Hogy miért, már nem tudom, de tényleg nem is fűztem azóta sem semmilyen állatkát, hiába láttam jobbnál jobbakat a neten is meg könyvben,  valahogy nem tudtam elcsábulni, pedig olyan aranyosak meg szépek.

Na, a napokban mégis akadt 1 kép az egyik weboldalon aminek eredménye eddig 1 csapat pók és 1 szitakötő. Az első pók a kislányom kívánsága a többi meg már jött magától. Nagyon jól mutatnak láncon medálként, bár most épp a virágaimat és a vázákat díszítik 

A klán alapító:)                   

 

Vissza az oldal tetejére

Oldalmenü
Naptár